Högt tempo på danska skrovet Standard Flex 1985

Under våren 1984 hade några av Karlskronavarvets konstruktörer förmånen att på ort och ställe på Holmen i Köpenhamn samarbeta med ”Søværnets Materiel Kommando” (SMK) i en förstudie på ett nytt flexibelt standardfartyg. Karlskronavarvet fick uppdraget att ta fram en skrovkonstruktion för en stålversion och en kompositversion. Fartyget skulle utrustas med tre platser för containermoduler med olika vapensystem som snabbt kunde bytas och fartygen kunde snabbt byta operativroll.
Søværnets Materiel Kommando valde kompositversion.
Sommaren 1985 fick Aalborgs Vaerft i hård konkurrens med andra danska varvbeställning på sju fartyg av typen Standard Flex 300 till danska marinen. Det skulle senare bli ytterligare 7 fartyg i serien. Karlskronavarvet hade då redan blivit utsedd till att konstruera och bygga det första skrovet och att överföra GRP-sandwichtekniken till det av SMK valda danska byggnadsvarvet.
Läs artikeln i KV-nytt Nr 15 från september 1985

Högt tempo på danska skrovet Standard Flex 1985

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.