Fullskalesektioner inför de nya minjaktfartygen av Landsortklass med namnen FUSK I och FUSK II

Verkan från en undervattensexplosion var i början av 1970-talet svår att beräkna då det fanns mycket liten kunskap hur detta komplicerade dynamiska förlopp skull hanteras matematiskt. Vid den här tiden fanns inte heller några kraftfulla datorer, som nu gör sådan beräkningar betydligt enklare.

Man hade visserligen gjort en rad sprängförsök mot olika panelkoncept som monterats mot en stålkasun som hängdes i en gammal mobilkran under försöken och funnit att GRP sandwich konceptet var det koncept som var bäst lämpat för utvecklingen av det nya skrovkonceptet för de kommande minjaktfartygen.

Läs mer utvecklingen av det Svenska GRP-sandwich konceptet med FUSK I och FUSK II

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar