Brännhus- materialgård 1972


Under 60-talet och fram till 70-talets mitt tillverkade Karlskronavarvet ca 100 000 ton fartygssektioner till ett produktionsvärde av 200 MSEK vid den tidens kostnadsläge och Karlskronavarvet var en viktig underleverantör av roder och komplexa sektioner med mycket krökning. Merparten var avsedda för supertankers som byggdes på Kockums i Malmö eller Götaverken i Göteborg.
Denna produktion sysselsatte då ca 30 % av varvets totala produktionskapacitet, vilket innebar att närmare 400 man arbetade med den civila stålproduktionen i början av 70-talet innan oljekrisen kom 1973
I Varvet runt från 1972 kan vi läsa om hantering av plåt från material gården till brännhuset.
Läs Brännhus -materialgård 1972

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.