Intervju med f.d Båtbyggare Sven Karlsson född 1917-06-17

Då nu VHFK håller på att förmedla historiken kring byggandet av träminsveparna i Arkö-serien mellan åren 1960-1963, där Karlskronavarvet byggde 6 skov och så småningom också kommer VHFK att publicera lite fakta om Fiskeminsveparna i serien (M41-M49) som byggdes mellan åren 1960-1964, och där Karlskronavarvet byggde 3 skrov.

Även tidigare hade Karlskronavarvet byggt kustminsveparen M22, som också byggdes i trä på stålspant i båtverkstaden 1941.  Sven Karlsson arbetade med alla dessa, som kom att bli de sista i träbåtseran på Karlskronavarvet.

Vi kan här presentera en nedskriven intervju som gjordes 2004 med Sven, där även sonen Ulf Karlsson var med. Ulf arbetade också i varvets snickeriavdelning fram till pensioneringen och kom att arbeta med Karlskronavarvets kompositfartyg, där samma snickerikunskaper också krävdes i stor grad.

Den gamle trotjänaren Sven är fortfarande i livet, nu snart 99 år gammal och bor kvar på Saltö i Karlskrona.

Läs mera Intervju 2004-08-17 med f.d. Båtbyggare Sven Karlsson född 1917- 06-17

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar