Spantsektionen på plats på stapelbädden vid Wasa skjul 2023-06-29

Spantsektionen är nu på plats! Under torsdagen restes spantsektionen som symboliserar skeppsbyggnationen på Lindholmen under 1700-talet. Spantsektionen har byggts efter original-ritning från Linjeskeppet Riksens Ständer och visar storlek och skrovdimensioner på då tidens linjeskepp.

Spantsektionen har placerats exakt på samma plats som Linjeskeppen byggdes på för 250 år sedan.

 Varvshistoriska Föreningen VHFK kan nu med tillfredsställelse se projektet ”Ektimmer och Linjeskepp” avslutas.

Detta innebär att den historiska miljön på västra Lindolmen nu är kompletterad. Förhoppningen är att när lugnet och stabiliteten i Europa har återkommit så skall besöksförbudet till Lindholmen kunna lättas och att vi kan återuppta de guidade världsarvs-visningarna.

Läs

Spantsektionen på stapebädden vid Wasa skjul 2023-06-29

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.