Vrakdel från Riksens Ständer?


VHFK fick nyligen ett mail från en mycket historieintresserad Estländare, som följer vår hemsida och har sitt sommarhus på ön Aegna strax sydost den plats där Riksens Ständer gick på grund och förliste 1790.

Under en strandpromenad efter en kraftig storm hittades en 1,8 – 2m långt ekstycke på den norra stranden med tydliga hål, där gamla fästskruvar som rostats bort under årens lopp och släppt från sin ursprungliga placering.

Kan detta vara en knäbricka eller någon annan detalj från Riksens Ständer som gick på grund och förliste några hundra meter norr om revet norr om ön Aegna, strax norr om Reval (nuvarande Tallin) för 230 år sedan?

Läs Vrakdel från Riksens Ständer

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.