Just nu mer jobb än vi behöver 1986


Efter några tunga år med uppsägningar och omstrukturering från att ha varit ett varv som producerat komplexa sektioner till storvarven i Göteborg och Malmö, men även levererat egna civila nybyggen , där redarna fick statligt bidragsstöd, men där alla svenska varven inte fick något, utan konkurrerade sig till döds i kampen för fartygsbeställningar  för att överleva och ”dö sist”.
Karlskronavarvet hade 1986 övergivit det traditionella skeppsbyggeriet i stål för handelsfartyg och börjat fokusera på militära fartyg i GRP-Sandwich, som var lätta och omagnetiska och klarade de militära minhoten utan att skadas vid minsprängningar. Detta var en ny nisch där Karlskronavarvet blev världsledande.
Läs  Just nu mer jobb än vi behöver

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.