Ny storbeställning av ett dussin torpedbåtar 1969


Den 30 juni kunde varvets avgående VD konteramiral Stig Bergelin lämna det angenäma budskapet att 12st nya torpedbåtar av Spica-typ skulle beställas vid Karlskronavarvet. Det var första gången sedan Chapmans tid varvet fick en så stor beställning på ett bräde. Redan då klagade man på att gapet mellan fartygsserierna började bli så stor att mycket av det ”know-how” man tillägnat sig höll på att gå förlorat.
Idag är det så långt mellan beställningarna att kontinuiteten i både Konstruktion och Produktion till en stor del gått förlorad då antalet konstruktörer som varit med om mer än en nykonstruktion är ytterst begränsad.

Läs
Ny storbeställning på ett dussin torpedbåtar 1969

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.