Svenska Marinens försvarsförmåga Då och Nu

I Varvet Runt Nr 1 från 1962 kunde vi i läsa om ”Riktlinjer för krigsmaktens framtida utformning” och i artikeln fokuserar man på det marina försvaret.

Även om det var hårda tider för marinproducerande varven efter andra världskrigets slut med kraftiga neddragningar fanns ändå en inriktning för Sveriges marina försvar.  Det fanns då en förståelse för om att varven som levererade svenska krigsfartyg  måste ha kontinuerliga beställningar, om än till lägre volym,  både på ytvattensidan och ubåtssidan  för att kunna behålla kompetensen för att  långsiktigt överleva och kunna konstruera och producera de fartyg som framtida försvarsinriktningar krävde

Läs om Svenska marinens försvarsförmåga då och nu

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar