Varvshistoriska Föreningen Karlskrona VHFK önskar alla en God Jul & ett Gott Nytt År 2016!

 

Vi kan konstatera att VHFK hemsida fått en stor och ständigt ökande läsekrets, vilket är oerhört glädjande för oss gamla gubbar, som försöker delge Er alla läsare historiken om Karlskronavarvets  alla nybyggen, men framför allt om människorna som gjort detta möjligt.

Vi kommer löpande att uppdatera publicerade inlägg med nya uppgifter när vi finner sådana och fortsätta att gräva i vår historik och tolka den stora bildskatt som vår gamle fotograf Lennart Bergquist lämnade efter sig!

Vi kommer så långt som är möjligt fastställa personer och händelser i det material vi lägger ut, men tar tacksamt emot synpunkter om personer på bilder som vi inte  klarat av att definiera.

Vi blir alla äldre och vi i VHFK bugar och tackar våra äldre kollegors framtida  vilja att föra vår stolta skeppsbyggnadstradition vidare och arvet om vilka som gjorde detta möjligt via den nya hemsidan medan Era  minnen fortfarande finns!

Vi har in för julen kompletterat artikeln om Näcken med ett par korta filmsekvenser om U137 grundsötning, långt in på svenskt vatten, där militära krigsförtöjningsplatser då fanns några hundra meter från där U137 gick på grund!

Var grundsötningen verkligen en tillfällighet pga. felnavigering eller fel på instrumenten på U137?

Ni får fundera själva efter att ha sett och läst!

Vi har även kompletterat med en liten artikel om vårt mest hemliga fartyg, signalspaningsfartyget Orion som nu snabbt närmar sig ”end of life” och måste ersättas om denna förmåga ska bibehållas.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar