Fregatten Josephine (Nb 212) 1834 och Korvetten Lagerbielke (Nb 226) 1848

Den 11 september 1848 sjösattes ett fartyg på örlogsvarvet i Karlskrona som var av typen korvett och mätte cirka 35 meter i längd och 9,7 meter i bredd. Hon rustades med 18 stycken 24-pundiga kanoner.

När fartyget var fullbemannat hade hon en besättning på 139 män.

Under besöket i Norge kom även konstnären Marcus Larsson ombord på fartyget. Larsson var omtyckt av den svenska kungafamiljen och fick sin resa till Norge och även vistelsen där betald av kungafamiljen. Larsson gjorde vid tillfället en målning som visar korvetten Lagerbielke tillsammans med fregatten Josephine uppankrade vid Dusevik utanför Stavanger.

Se fartygens vidare öden. Fregatten Josephine och Korvetten Lagerbielke

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar