Höstmötet på marinmuseet 22 oktober

cropped-header-vhfk.png

Så har den fina hösten gått över i Novembergrått och stormarna börjar göra sig påminda.

VHFK hade sitt höstmöte på Marinmuséet den  22 oktober för att markera  att något nytt är på gång inom VHFK.

På höstmötet som denna gång redan startade redan 13:00 kom inte mindre än 41 medlemmar, vilket var mycket glädjande, då det gick på ordinarie arbetstid för en stor del medlemmar som därför inte kunde delta.

VHFK kommer att driva två spår i sin verksamhet. Dels kommer vi att fortsätta arbetet med att levandegöra Lindholmen som ett attraktivt besöksmål. Speljakten har flyttats in i Wasaskjul, där den nu kommer att färdigställas och  så småningom också riggas.

Mellan Wasaskjul och Polhemsdockan  har en gammal slip hittats och målet är att frilägga ett stycke av denna, där ett spant av en Fregatt ska byggas upp för att levandegöra hur dåtidens skeppsbyggeri gick till.

Det andra spåret är att fortsätta det på den inslagna vägen med att dokumentera skeppsbyggeriet på varvet under 1900-tal med bilder och berättelser samt om människorna som arbetade med detta.

VHFK kommer inom kort att ha en interaktiv hemsida, där läsarna direkt ska kunna gå in och ge kommentarer.

Meningen är Fotogruppen ska lägga ut foton från svunnen tid och lägga stor vikt vid att dokumentera människorna som arbetat på Varvet. Vi kommer att så långt är möjligt försöka tala om vilka som visas, men här behöver vi Er hjälp.

Vi återkommer så snart denna implementerats.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar